Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00872
Kedvezményezett neve: R-Water Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Támogatás összege: 50 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 29,8489%
Projekt leírása: A projekt keretében a R-Water Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. létre hoz egy hideg-steril gyártásra alkalmas palackozóüzemet, amit a speciálisan minőségorientált tanúsító szervezetek szabványi is elfogadnak. Ehhez a gyártó technológia alapjaiban újul meg. Beszerzésre került egy komplett lé előállító egység 5000 liter/óra kapacitással (lé konyha), amit az új épületegységben egy hermetikusan, zsiliprendszeren keresztül megközelíthető elzárt egységben helyezünk el. Minden funkció kialakításánál az elsődleges szempont a nagyfokú sterilitás megvalósítása és fenntartása. Padozat, helyiségek oldalfalai, az eszközök, edények, nyílászárók kialakítása ennek alárendelt, mint ahogyan a steril levegővel 0,1 pascal túlnyomást fejlesztő hűtő-fűtő-páramentesítő berendezés is, amivel a cél az, hogy a helyiségbe külső levegő beáramlás ne történjen meg még egy ajtó nyitása következtében sem. A termékek liquid részét itt állítjuk össze alapanyagokból azok részben automatizált kimérésével, majd pasztőrözés után zárt rendszeren a töltő egységbe juttatjuk. A töltőgép 6000 db / óra 0,75 literes palack kapacitású, szintén steril bokszban van, tehát a termék nem érintkezik a környezeti levegővel. A palackot helyben állítjuk elő 6000 db/ óra kapacitással, majd szintén steril levegővel fújt légpályán a töltőbe kerülnek, ahol steril körülmények között történik a palackok előöblítése, töltése és zárása is. Ezek után a termékek címkézése, minőség megőrzési idejének feltüntetése és egységcsomagolása történik szintén új, a rendszer mennyiségi követelményeit kielégítő berendezéseken. Ezen berendezések kapacitása 8 – 10.000 db termék csomagolását teszi lehetővé.
Projekt befejezése: 2018. november 30.