Két jelentős időszak van az évben, amikor az emberek elkezdik a diétát. Egyik a január elseje, amikor is az új év lehetőségei szinte minden embert inspirálnak a változásra. A másik időszak a tavasz, amikor az első meleg napsugarak megjelenésének hatására lekerül a nagykabát, s megszűnik a jótékony takaró funkció. Mindkét időszaknak megvan az előnye és a hátránya is.

Januárban szinte jólesik egy kis önmegtartóztatás az ünnepek alatti nagy étkezések után, s mivel a nyári bikiniszezon még messze van, van időnk a zsírégetésre. A téli időjárás általában nem kedvez a kinti sportoknak, s most sajnos a konditermek, tornatermek, jógatermek zárva vannak, az amatőr sport csoportos, szervezett formája nem megengedett. (Reméljük ezek a kedvezőtlen feltételek hamarosan jó irányba fognak mozdulni.)

A tavaszi, bizonyos szempontokból kedvezőbb fogyókúrás időszakban több alacsony kalóriatartalmú friss zöldséget, gyümölcsöt tudunk enni, az időjárás is kedvez a kinti mozgásnak, s a napsütés szinte kicsalogatja még a lusta embert is a szabadba. Viszont a csúcsforma elérésére rövid idő áll rendelkezésre, hiszen a nyár már ott kopogtat az ajtón.

Ha tologatjuk a kezdés időpontját, csak magunkat csapjuk be. Én az ’itt és most’-ban hiszek, figyelembe véve, hogy csak most van lehetőségünk cselekedni. Sem a múltban és sem a jövőben nem tudunk semmit megtenni. A múlton kár rágódni, a jövőt pedig nem kell hívni, az eljön magától. Viszont nem mindegy, hogy milyen formában, milyen egészségi állapotban állunk előtte.

Sokat tehetünk a siker érdekében, ha nem kínzótáborként és nem fogyókúraként gondolunk erre az időszakra. Sajnos már a diéta szót is eléggé elcsépelték, s az emberek nagy többsége már a szó hallatán is éhes lesz. Sokkal szerencsésebb kifejezés az életmódváltás, mely sok változást, rengeteg új és csodálatos élményt tartogat számunkra. Persze nehézséget is, de az élet már csak ilyen. A változás, amely tudjuk, hogy bennünk kezdődik erőssé, magabiztossá tud tenni bennünket. Bíztatlak, hogy tedd meg az első lépést. Fokozatosan, folyamatosan változz, tűzz ki rövid és hosszútávú célokat is. És ne rugaszkodj el a valóságtól. Te ismered magad a legjobban, te tudod, hogy miként élsz, miként táplálkozol, mozogsz. Jelölj ki egy területet és azzal kezdd a változást.

Én személy szerint a sporttal és a folyadékfogyasztásra való odafigyeléssel kezdeném a változtatást mindenkinél. Saját magamnál is így tennék, ha nem futnék rendszeresen immár 32. éve és nem fogyasztanék elég folyadékot. A sport megannyi pozitív folyamatot indít el a szervezetedben. Javul a keringésed, több energiát égetsz el, jobb lesz a kedved, kifáradsz, így jobban alszol, az immunrendszered egyre jobban működik – így a pandémia közepette ez sem egy utolsó szempont 😊 – beindul a zsírégetés, az izmaid újra feszesebbek lesznek.

A folyadékfogyasztás hatására rugalmasabb lesz a bőröd, nem fáj a fejed, sokkal tovább bírod a napi „kiképzést”, és nem utolsó sorban kevésbé leszel éhes. Nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy nem is éhesek voltunk, csak kellett egy kis víz, esetleg valami zsírégető hatással ellátott funkcionális ital, ami természetesen nem tartalmaz plusz kalóriát. Ha nem vagy nagy vízfogyasztó válassz az absolute live termékeiből, melyek hatóanyagtartalmukban változatosak, ízükben – a vásárlók visszajelzése alapján – kitűnőek, s a termékfejlesztés a legújabb kutatásokat követi.
Éhségérzeted csökkentését, zsírégetésed hatásfokát a kétféle kiszerelésben kapható Absolute Live és Absolute Lifestyle Fat Burner és L-karnitines italaink tudják támogatni, kiegészíteni.

Absolute live - formádhoz a tartalom

De ne feledd italaink nem csodaszerek, azok segítségül tudnak neked szolgálni a célod eléréséhez. Fogyaszd őket edzésed alatt és napközben, hogy a folyadékháztartásod is rendben legyen és a hatóanyagok is tudják munkájukat végezni. Sok sikert!

Nagy-Parádi Tímea termékfejlesztő (amatőr sportoló, dolgozó anya, táplálkozási tanácsadó, feleség, és miegymás 😊)

Vissza az előző oldalra